Voor ambassadeurs die zich graag willen inzetten voor het verder verspreiden van de DEDICATED-werkwijze, is er de mogelijkheid zich te laten trainen tot trainer. Als DEDICATED trainer kan iemand trainingen aan nieuwe groepen ambassadeurs verzorgen.

Ik ben Thea Offermans en werk sinds oktober 2018 bij Vivantes, waarbij ik momenteel actief ben als Adviserende Verpleegkundige Palliatieve Zorg.

Sinds 2019 neem ik deel aan het project DEDICATED en ben inmiddels opgeleid tot DEDICATED ambassadeur en -trainer. In de toekomst wil graag ik meer mensen enthousiasmeren en meenemen in het gebruik van de mooie en zeer bruikbare DEDICATED materialen.

Ik ben Anouk Hermans, werkzaam als GZ psycholoog bij Novicare. Ik ben werkzaam in de ouderenzorg en werk veelal multidisciplinair. Ik bied begeleiding en behandeling aan personen met chronisch complexe zorgvragen en hun naasten en zorgteams. Ik kom op afdelingen met en zonder behandeling alsook in de eerstelijn.

Mijn naam is Rianne Blonden en de reden dat ik in de zorg ben gaan werken is voor mij persoonlijk een hele bijzondere. Op 15-jarige leeftijd belandde ik met hersenvliesontsteking en bloedvergiftiging op de intensive care. In de twee weken daaropvolgend heb ik zelf ervaren hoe het is om intensieve zorg te ontvangen en afhankelijk te zijn van een ander. Dit heeft mij doen besluiten om in de zorg te gaan werken! In mijn huidige functie als Regie verpleegkundige binnen Zuyderland Care kan ik de rol als ambassadeur van DEDICATED combineren met mijn huidige werkzaamheden. Het inspireren en motiveren van collega’s over het gebruik van de DEDICATED-werkwijze is daarbij het hoofddoel!

Mijn naam is Miny Hees. Momenteel werkzaam als Adviserend Verpleegkundige Palliatieve Zorg binnen Vivantes Ouderenzorg. 

Ik word ingezet bij complexe casuïstieken in de palliatieve zorg. Hier vallen ook bewoners met Dementie onder. Daarom past DEDICATED Ambassadeur en Trainer heel goed binnen mijn huidige werk. Deze zorg kan complex zijn. Collega’s zijn vaak op zoek hoe ze de dingen anders zouden kunnen doen.  Daarom is het fijn dat DEDICATED hulpmiddelen heeft ontwikkeld die ingezet kunnen worden in de dagdagelijkse zorg om de kwaliteit van leven van de bewoner te verbeteren. Bij elke situatie kan weer een ander hulpmiddel passend zijn. 

Ik vind het heerlijk om mensen mee te nemen in het project en samen te sparren hoe je DEDICATED in kan zetten binnen de eigen werkzaamheden, team en organisatie. 

Ik ben Wendy Souren kwaliteitsverpleegkundige bij Envida werkzaam in locatie de Bron in Eijsden. Sinds 2018 zijn wij in de Bron betrokken bij het project Dedicated.

Onze reis begon met het meten van de ervaringen van naasten tijdens de laatste levensfase van hun familie lid opgenomen op een van onze psychogeriatrische afdelingen.

Deze metingen maakte inzichtelijk welke wensen en behoeften de naasten hadden. Ik mocht deelnemen in de ontwikkeling van de toolbox en deze uitproberen in onze locatie. Als ambassadeur mocht ik deze ervaringen met nieuwe ambassadeurs delen, zo kwam ook de train de trainer scholing tot stand met dank aan hogeschool Zuyd te Heerlen.

De dedicated  werkwijze geeft middels deze toolbox handjes en voetjes aan bewustwording, ken je client, hoe ga je dit moeilijk onderwerp bespreken als je bewoner het allemaal niet heel goed meer kan verwoorden. Ik ben trots op het resultaat en kan het iedereen aanbevelen!!