Training

Informatie training DEDICATED

De DEDICATED-werkwijze is een verzameling van materialen en methoden die ondersteunen in het verlenen van gezamenlijke, palliatieve zorg aan mensen               met dementie. De werkwijze richt zich op zorgmedewerkers in de thuiszorg, in het verpleeghuis en tijdens de verhuizing van thuis naar het verpleeghuis.

DEDICATED ambassadeurs zorgen voor het verspreiden van de DEDICATED werkwijze. Een DEDICATED ambassadeur is een zorgverlener die een (eigen/interdisiplinair) zorgteam wegwijs willen maken in het toepassen van de werkwijze. Om DEDICATED ambassadeur te worden volg je een training van 2 bijeenkomsten. Na de training nodigen we je met regelmaat uit voor een digitale bijeenkomst met andere ambassadeurs voor het uitwisselen van informatie en do’s en don’ts.

Trainingskaarten

Ter ondersteuning van het verspreiden van de DEDICATED werkwijze door een ambassadeur zijn er zogenoemde ‘trainingskaarten’ ontwikkeld. De kaarten bestaan uit 4 onderdelen:

1. Introductie DEDICATED werkwijze

2. Kennismaking met de DEDICATED-werkwijze

3. Rol als ambassadeur

4. Reflectie

De trainingskaarten bevatten verschillende oefeningen en leervormen. Ieder onderdeel heeft een eigen setje kaarten. Ambassadeurs die de DEDICATED-werkwijze binnen een zorgteam willen introduceren, kunnen hiermee zelf aan de slag.

De oefeningen op trainingskaarten kunnen los worden ingezet. De ambassadeur kijkt vooral wat past binnen het team en de organisatie. Naar eigen inzicht kan de ambassadeur trainingskaarten selecteren en inzetten op een daarvoor passend moment.

Hier vind je de trainingskaarten.